Συχνές Ερωτήσεις

Υπάρχει γυαλί στο οποίο να βλέπεις και να μη σε βλέπουν?

Όλα τα αβακλαστικα γυαλιά , όπως τα υαλοπετασματα που βλέπουμε στα μεγάλα κτίρια έχουν ανάκλαση και οφείλεται στο φως που πέφτει Όταν στο εσωτερικό του γυαλιού έχουμε λιγότερο φως (κατά τη διάρκεια της ημέρας)δεν μπορούν να μας διακρίνουν, όταν όμως έχουμε περισσότερο φως στο εσωτερικό (κατά τη διάρκεια της νύχτας) τότε μπορούν να μας δουν καθαρά


Τι μπορώ να κάνω για τη βελτίωση της ηχομόνωσης των τζαμιών?

Όσο μεγαλύτερο είναι το πάχος του υαλοπίνακα τόσο καλύτερη ηχομόνωση παρέχει. Η τοποθέτηση διπλών υαλοπινάκων αντί μονών και η διάφορα πάχους μεταξύ τους , όπως για παράδειγμα αντί ένας υαλοπίνακας να αποτελείται από 2 τζαμιά πάχους 5 μμ, άλλα από δυο τζαμιά πάχους 4μμ και 5μμ η 5μμ και 6μμ, είναι πιο αποτελεσματικό. Επίσης χρήση διπλών υαλοπινάκων με υαλοπίνακες triplex με ακουστική μεμβράνη.


Τι διαφορά έχει το κρύσταλλο από το plexy glass και πως μπορώ να κάνω το κρύσταλλο ανθεκτικότερο?

Το plexy glass είναι ένα υλικό ασφαλείας. Είναι ανθεκτικότερο και ελαφρύτερο από το κρύσταλλο , όμως επειδή είναι μαλακό υλικό θαμπώνει και γραμμώνει πολύ εύκολα, ακόμα και με το καθάρισμα. Επιπλέον το κόστος του σε σχέση με το κρύσταλλο είναι μεγαλύτερο. Από την άλλη το κρύσταλλο  επιδέχεται επεξεργασίες που στο πλαστικό δεν μπορούν να γίνουν όμως υπάρχει πάντα ο κίνδυνος του σπασίματος. Αν τώρα θέλουμε να κάνουμε το κρύσταλλο ασφαλέστερο μπορούμε με την κατάλληλη επεξεργασία να το κάνουμε securit (ασφαλείας) κι έτσι να βελτιωθεί η αντοχή του και η θερμική του αντίσταση, ενώ παράλληλα αποκτά ιδιότητες ασφαλούς θραύσης. Αυτό σημαίνει ότι αν ένα κρύσταλλο securit σπάσει, θρυμματίζεται σε μικρά, σχετικά ακίνδυνα κομματάκια, που δεν είναι τόσο μεγάλα ούτε κοφτερά, ώστε να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό.